I am a creative golfer and this is what I believe

Det blev vinter i år också!

Det var nästan att man tvekade på om det skulle bli vinter i år - men det blev det såklart. Mysigt med lite snö ute, men den osannolikt långa golfsäsongen på sommargreener tog slut på ett högst påtagligt sätt. För oss betyder det att vi nu flyttat våra utslagsplatser från "6-hålaren" runt golfarenan träningsytor till Rangen och även fortsättningsvis kommer kunna erbjuda spel på bana.

Från och med nu så har vi en 6-håls bana uppsatt på Rangen med spel mot konstgräsgreener. Det finns scorekort i receptionen med gällande bansträckning. Tills vidare har vi spel på tisdagar mellan 08.00-12.00, samt lördagar 09.00-12.00. Rangen är då stängd för annan träning av säkerhetsskäl och för att vi inte vill ha bollar på greenerna som plockas rena inför 6-håls banans öppettider.

De uppvärmda greenerna är mjuka och tar emot bollen som vanligt ("sommarmjuka") men de övriga greenerna är hårdare och där borstar vi bort snön. Vår medarbetare och tillika världsmästare för enarmade golfare, Alexander Hjalmarsson, har provspelat och är nöjd med resultatet. Att chippa i snö kräver dock lite annan teknik enligt Alex... Rullen på konstgräsgreenerna är fullt godkänd (ung. 7-8 på stimpen).

I övrigt är Rangen öppen och belysningen är på från mörkrets inbrott. Inomhus är det full aktivitet i gymmet och det är kul att se så många träna med stor målmedvetenhet. Det kommer att ge resultat till sommaren - garanterat!

På bilderna: Alexander Hjalmarsson in action på gröna vintergreener.