top of page

Arenabanan förbättras i vinter

Bästa golfare! Under hösten kommer vi att stödså och jobba intensivt med våra greener här på Halmstad Golfarena. I första skedet är det puttinggreen och chipgreenen. Även delar av greenerna på banan kommer att stödsås. Vi har även renoveringar och ombyggnationer på Arenabanan i pipen och om detta läser du här nedan.

Vårt mål är att alltid leverera riktigt hög kvalitet till dig som golfare och nu har det blivit dags för ett större viktigt underhålls- och förbättringsarbete. Under vårt arbete kan våra ytor se lite "ruffiga" ut och kvaliteten kännas sämre. Men det går fint att spela på ytorna om inte annat meddelas. Arbetet görs för att få bästa kvalitet på lite längre tidshorisont. Vi tackar för din förståelse under denna period!

Martin Siljegård, Anläggningschef, Halmstad Golfarena


Detta händer...

Renovering av tees på Arenabanan

Under hösten kommer vi att renovera flera av våra tees på Arenabanan. Inför den här säsongen byggde vi om tee 5 och tee 6 och om allt går som planerat sker renovering av tee 1 och 7 med start i oktober. Det gör vi främst för att hårt slitage gör teeytorna ojämna med tiden. Vi jämnar till dem och byter ut gräset till nytt gräs som vi odlat upp på någon av våra gräsodlingar som vi har på olika platser runt anläggningen. Färdigställt i höst och spelbart i april/maj.

 

Ombyggnation av greenområdet på hål 8   

Sedan vi byggde om hål 8 för sju år sedan har vi dragits med problem på greenen med dålig kvalitet på gräset och högt slitage på delar av foregreen. Vi känner att vi har kommit till vägs ände med olika åtgärder och tar ett rejält omtag. Hela greenen byggs om tillsammans med kringområden. Vi kommer att lägga nytt gräs som vi odlat för syftet sedan i våras. Det är målgreenen på rangens havssida som helt enkelt kommer att flyttas och bli ny spelyta på green 8. Vi kommer också att byta ut delar av fairway runt greenen för att nå önskad kvalitet. Greenen kommer att kringbyggas av ruffkullar och eventuellt någon bunker. På så sätt skapar vi ett naturligt flöde från green 8 till tee 9 som skapar minskat slitage runt greenen.

 

Arbetet med ombyggnationen på hål 8 startar i slutet på september och beräknas vara klart i mitten på oktober. Greenen bör vara spelbar i maj -25. Under bygg- och inväxningstiden kommer spel att ske på en provisorisk green som uppförs på säkert avstånd från byggområdet. Greenen på rangens havssida som blir utan gräs kommer att nysås och förväntas vara grön och fin under senvåren. Vi kommer att stänga rangens havssida för säsongen när arbetet påbörjas – öppning igen under våren.

 

Dränering av green 6

De senaste vintrarna har vi haft problem med stående vatten på green 6 (kort, högra delen). Det har skapat dåliga förutsättningar för att skapa en bra greenyta långt in i sommaren. Genom att komplettera med dränering på utsatta ytor hoppas vi komma tillrätta med problemet.

 

Samtidigt med dräneringsarbeten på green 6 passar vi även på att skapa lite extra utrymme för mer fairway i det utsatta området. På så sätt hoppas vi komma tillrätta med att många väljer att ta genvägen över greenen när de ska vidare mot tee 7. Något som ju egentligen inte borde vara ett problem…

 

Stödsådd, luftning och dressning av greener

Med start i början av oktober kommer vi påbörja arbetet med att stödså och djuplufta alla greener på Golfarenan. Det är ett årligen återkommande arbete som måste göras för att vi ska kunna bibehålla kvaliteten på våra spelytor. Samtidigt så dressar vi alla greener. Något vi för övrigt gör cirka sex gånger per år. Närmare 120 ton sand dressas ut på våra greener årligen. I år dressar vi även ut 140 ton sand på våra 3 hektar fairwayytor fördelat på två tillfällen.

Som alla förstår blir det mycket att göra för våra banarbetare under höstmånaderna. Förutom det som nämns ovan så sköts alla ytor som vanligt. Dessutom klipper vi alla högruffar och handkrattar ihop gräset, vilket vi gjort varje höst sedan starten 2011. 
Tack för att ni har förståelse för att det tidvis blir lite stökigt på olika ställen runt anläggningen. Vårt mål är att långsiktigt kunna leverera förutsättningar för golfspel i toppklass så många dagar på året det bara är möjligt.

Martin Siljegård, Anläggningschef, Halmstad Golfarena

 

182 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page